BOUW ZELF EEN HUIS
Graaf Adolfstraat 28
3583 VV Utrecht
030 227 00 55
info@bouwzelfeenhuis.nl

Het bouwsysteem

De casco onderdelen van uw toekomstige huis zoals muren, vloeren en het dak worden op een unieke manier vooraf in delen vervaardigd. Deze onderdelen zijn precies op maat,  licht, handzaam en eenvoudig op de bouwplaats te koppelen. Er is geen speciale vakkennis nodig. Hierdoor kunt u op relatief eenvoudige wijze en in korte tijd uw eigen casco woning realiseren. Er zijn geen beperkingen in het ontwerp. Alle bouwstijlen zijn mogelijk, traditioneel, modern etc. De gevelbekleding, binnenafwerking en installaties kunnen geheel naar eigen wens en budget worden ingevuld.

ab8

Het bouwsysteem bestaat uit EPS wandelementen met een geintegreerde houtskelet draagconstructie. De elementen kunnen in iedere gewenste afmeting worden gemaakt. Ook ronde vormen zijn geen enkel probleem. Alle binnen en buitenafwerkingen worden op dezelfde wijze aangebracht als in de gangbare houtskeletbouw. Het systeem is door een onafhankelijk ingenieursbureau getest op verschillende bouwfysische eigenschappen waaronder warmteweerstand, inwendige condensatie, geluidwering en geluidisolatie.

epsmodelweb

De fundering

Ieder project start met de aanleg van de fundering. Afhankelijk van de bodemgesteldheid bepaalt bouwzelfeenhuis welke fundering toegepast gaat worden. Een grondonderzoek kan eventueel nodig zijn. Door het lage gewicht van het bouwsysteem zal over het algemeen een eenvoudige strokenfundering of plaatfundering voldoende zijn.  De fundering wordt door derden (of door uzelf) aangelegd onder regie van bouwzelfeenhuis.  De fundering wordt opgeleverd met een glad afgewerkte vloer. Dit is basis waarop het bouwproject kan starten.