besparen op arbeid en organisatie

Wat kost een zelfbouwhuis?

Ons bouwconcept is speciaal ontwikkeld voor zelfbouwers. Door werkzaamheden zelf te organiseren en uit te voeren zijn besparingen mogelijk. Onze werkwijze is als volgt: wij leveren de fundering, het EPS casco en eventueel ook de kozijnen. De aanleg en montage doen we samen met u. De afbouw kan vervolgens geheel in eigen beheer worden gedaan. Dit kan door middel van aanbesteding(en) of door zelf werkzaamheden uit te voeren. Uiteraard kunnen wij u deskundig adviseren bij alle werkzaamheden. 

de prijs van de woning

U bepaalt

Het ontwerp bepaalt de uiteindelijke prijs van de woning. Het ontwerp is maatwerk en wordt door u, door ons, of door een externe architect op basis van uw wensen gemaakt. Hierdoor zal ieder huis weer anders zijn. In principe zijn alle bouwstijlen mogelijk. Naast de voordelen van een snelle montagetijd zijn kostenbesparingen vooral mogelijk door zelf werkzaamheden uit te voeren, zelf te organiseren en aan te besteden. 

 

casco bouwkosten

Indicatie bouwkosten

De kosten voor het aanbrengen van een fundering en het plaatsen van het EPS casco inclusief (houten) standaard kozijnen beginnen vanaf ca. €500,- per m2 incl btw (afhankelijk van ontwerp, locatie, constructie etc). Bij deze prijs gaan we uit van een plaatfundering op vaste grondslag (zonder palen). Een voorzichtige schatting voor de afbouw (afwerkingen binnen/buiten, installaties, indeling etc) door derden is vanaf € 600,- per m2 incl btw. Genoemde prijzen zijn exclusief sanitair, keukeninrichting en afhankelijk van definitieve keuze materialen en installaties voor verwarmen, ventileren en energie opwekken. Verdere wensen zoals EPC 0, passief, of een BENG woning (bijna energieneutraal gebouw) zijn van invloed op de bouwkosten. 

Toelichting bouwkosten

Bij een inschatting van de bouwkosten op basis van vierkante meters gaan wij uit van bruto vierkante meters (buitenwerks). Een verdieping telt volledig mee in de m2. De fundering is exclusief eventuele palen. Genoemde kosten zijn een globale indicatie vanaf 100m2 . Op basis van gemaatvoerde tekeningen of schetsen maken we graag een vrijblijvende kostenraming die is afgestemd op uw plannen.


​​​​​​​

ontwerp reken- en tekenwerk

Indicatie architectenkosten

Onze architectenkosten (ontwerp, bouwtekeningen, constructieberekeningen vergunningstekeningen, werktekeningen,)  bedragen gemiddeld ca. 10 % van de casco bouwsom (excl btw).  Per project wordt vooraf bekeken welke architectenkosten er nodig zijn voor het realiseren van de woning en wat de te verwachte kosten hiervoor zullen zijn.