wonen in de natuur

Bijzonder bouwen

Op een unieke locatie aan de Linge heeft Bouwzelfeenhuis deze bijzondere dijkwoning ontworpen. De woning kijkt aan twee kanten uit over prachtige natuur. Aan de voorzijde de Linge en aan de achterzijde direct aan een besloten plas (wiel). De woning is onder meer voorzien van drie-laags glas, een warmtepompinstallatie, een domotica installatie en een groot dakvlak op het zuiden met zonnepanelen.

zelfbouw en aanbesteden

Bouwtraject

Samen met de opdrachtgever is het EPS-casco geplaats. Daarna is de woning deels zelf en deels met behulp van lokale partijen afgebouwd. 

geïntegreerde zonnepanelen

Energie van de zon

De zuidzijde van de woning heeft een groot dakvlak voorzien van een optimale hellingshoek. Ongeveer 60 vierkante meter is bedekt met zonnepanelen. 

zelfbouw interieur

Ook aan het interieur van de woning is  veel aandacht besteed. Bijzondere details en afwerkingen zijn door de opdrachtgevers zelf bedacht en uitgevoerd. 

ruimtelijk

Door middel van een grote vide staat de lager gelegen woonkamer in verbinding met de verdieping op dijkniveau.

op locatie

Het bouwproces