compacte gezinswoning aan de kust

Ruimte en details

Aan de rand van IJmuiden en vlak bij het strand heeft architect Hardy de Graaf met het bouwsysteem van Bouwzelfeenhuis zijn zelf ontworpen huis gerealiseerd. De compacte gezinswoning heeft een bijzondere split-level indeling waarbij een centrale trap door middel van vides de woonkeuken, woonkamer en slaapverdieping verbindt. Er is veel aandacht besteed aan de detaillering van zowel exterieur als interieur.  

energie besparen

Bijna energieneutraal

De woning voldoet aan de zogenaamde BENG-eis (bijna energie neutraal gebouw). Hiermee is vooruit gelopen op de nieuwe eis voor energieprestatie die vanaf juli 2020 ingaat voor alle nieuw te bouwen woningen.  Energieprestatie in cijfers: EPC -0,08,  Energiebehoefte 24,1 kWh/m², Primair fossiel energiegebruik -10,7 kWh/m²,  Aandeel hernieuwbare energie: 129%.

project in beeld

Het zelfbouwproject


extra isolatie

Het dak is voorzien van 30 cm. EPS isolatie. Het dakraam heeft triple glas en is elektrisch bedienbaar om extra te kunnen ventileren. Om aan de BENG-eisen te kunnen voldoen is de woning verder voorzien van een warmtepomp, WTW installatie, zonnepanelen en 3-laags glas