droomhuis gerealiseerd

Eigentijdse stadsvilla

In de Amersfoortse wijk Vathorst is deze bijzondere stadsvilla gebouwd met het EPS bouwsysteem. De woning is zeer energiezuinig door onder andere goede isolatie, 3-laags glas, vloerverwarming en een lucht-warmtepomp met zonnepanelen. Verder is de woning voorzien van een geavanceerd domoticasysteem waardoor verlichting en ook muziek centraal geregeld kunnen worden.

durf te dromen

Bijzondere ideeën

Naast veel ideeën voor het ontwerp van de woning hadden de eigenaren al vanaf de eerste plannen ook de wens om iets met zeecontainers te doen. Dit heeft geresulteerd in twee gecombineerde zeecontainers waarin een kantoor aan huis is gemaakt. De woning en het kantoor worden door middel van een glazen gang verbonden. De stalen afwerking van de containers vormt een mooi contrast met de houten gevelbekleding.

 

besparen op maandlasten

Energiezuinig

Mede dankzij de goede isolatie van het bouwsysteem, het plaatsen van zonnepanelen en een energiezuinige warmptepompinstallatie is een EPC van 0,3 gerealiseerd. De energiekosten per maand bedragen slechts € 30,- voor de woning en het kantoor.

project in beeld

Het zelfbouwproject

Fundering met vezelbeton

De fundering is gestort met staalvezelbeton. Hierdoor hoeven er geen wapeningsnetten te worden gelegd wat de aanleg een stuk eenvoudiger maakt. Voorafgaand aan de stort zijn tevens veel extra leidingen opgenomen wat weer voordeel oplevert bij de afbouw.

de afbouw

Nadat het casco weer-en winddicht is gemaakt kan er gestart worden met de afwerking aan de binnenzijde.