besparen op energiekosten

Installaties en energieverbruik

Goede isolatie en een goed ontwerp zijn de eerste stappen om de energiebehoefte van uw huis aanzienlijk te verlagen. U kunt de energiekosten verder omlaag brengen door energiezuinige installaties toe te passen voor verwarming, warmwatervoorziening en ventilatie. Op basis van uw woonwensen en budget kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden voor een energiezuinige installatie.

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt warmtebronnen die niet direct gebruikt kunnen worden zoals aardwarmte en buitenlucht. In veel van onze projecten zijn lucht-warmtepompinstallaties toegepast.

Warmteterugwin installatie (WTW)

Met een warmteterugwininstallatie wordt de warmte die door ventileren normaal gesproken verloren gaat weer hergebruikt om vers aangevoerde lucht voor te verwarmen door middel van een warmtewisselaar. Er wordt dan evenveel lucht ingebracht als afgevoerd (balansventilatie). Met een goed aangelegd systeem kunt u besparingen op uw energiekosten realiseren.

Zonnepanelen

De terugverdientijd van de investering voor zonnepanelen wordt de laatste jaren steeds lager. Zonnepanelen zijn zeer geschikt om zelf aan te schaffen en te installeren.

W+E installaties

De installaties voor water, riolering en electra worden door bouwzelfeenhuis al vanaf de eerste plannen meegenomen in het ontwerp. Wij kunnen u adviseren bij de verschillende keuzes. Van schakelmateriaal tot warmtepomp. Als het ontwerp klaar is weet u precies wat er nodig is om het aan te leggen.

Advies

Voor al onze projecten worden bouwfysische berekeningen gemaakt. Hiermee wordt op basis van het ontwerp bepaald wat de energiebehoefte is van een woning en welke installaties nodig zijn. Bouwzelfeenhuis werkt hiervoor samen met bureau Kent uit Utrecht  (www.bureau-kent.nl).   ​​​​​​​